Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ποια είναι η ωραιότερη ελληνική λέξη ;

Αποτέλεσμα εικόνας για καζαντζακης ο ανθρωπος
Νίκος Καζαντζάκης 

Η ωραιότερη ελληνική λέξη για ‘μένα είναι η λέξη «ανοίγω».  Είναι σαν να λες ανοίγω τα φτερά μου ή σαν να λες ήρθε μία νέα καλύτερη για όλους ζωή.  Και όλοι θέλουν μία νέα καλύτερη ζωή.
Βασιλική Δ.

Η ωραιότερη ελληνική λέξη είναι το «όνειρο», γιατί το βλέπεις στον ύπνο σου. Το όνειρο είναι χαρά, είναι σαν να βλέπεις κάτι το αγαπημένο. Κάτι που θα ήθελες να γίνεις όταν μεγαλώσεις. Το όνειρο, γιατί αγγίζει την τελειότητα.
                Μαρία -Θεολογία Α.

Αποτέλεσμα εικόνας για  καβαφης ταξιδι
Η ωραιότερη ελληνική λέξη είναι η λέξη «ταξίδι», επειδή με το ταξίδι μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα. Πράγματα για τον πολιτισμό ενός άλλου μέρους, για τους κατοίκους του και τη ζωή τους. Μπορείς να μάθεις πράγματα για τα αξιοθέατα και τα μουσεία όλου του κόσμου. Το ταξίδι επίσης είναι διασκεδαστικό. Ίσως να ταξιδεύεις για πολλές ώρες για να φτάσεις σε έναν προορισμό ,όμως αξίζει τον κόπο!
                                       Καλλιόπη Ζ.

Η ωραιότερη ελληνική λέξη, είναι η λέξη «ουράνιο τόξο», γιατί αυτό σημαίνει ότι δε θα ξαναβρέξει αυτήν τη μέρα. Τα παιδιά όταν το βλέπουνε θέλουν να πάνε εκεί να το πιάσουνε. Η λέξη αυτή, είναι η ωραιότερη!

Σάρα Α.


Η ωραιότερη ελληνική λέξη είναι η «χαρά». Η χαρά σου δίνει ενέργεια και ώθηση να προχωρήσεις. Γι’ αυτό λοιπόν είναι η αγαπημένη μου λέξη.
Ανδριανή Ν.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγαπη ποιημαΗ ωραιότερη ελληνική λέξη είναι η «αγάπη». Χωρίς την αγάπη δεν θα υπήρχε τίποτα. Χωρίς αυτό το υπέροχο συναίσθημα που όλοι έχουμε δικαίωμα να το έχουμε η ζωή θα ήταν μίζερη, βαρετή, ασυναίσθητη, λυπητερή. Όλοι οι άνθρωποι χρειάζονται την αγάπη στην καθημερινότητά τους.
Η αγάπη υπάρχει παντού. Η αγάπη είναι η ωραιότερη ελληνική λέξη.
Μαρία Κ.

Η αγαπημένη μου λέξη είναι «αγάπη». Η αγάπη εκφράζει το πόσο νοιάζεσαι για κάποιον ,το πόσο τον φροντίζεις, κάποιες φορές ντρέπεσαι να το εκφράσεις. Αγάπη είναι ζωή, αγάπη είναι η ψυχή σου να χτυπά όλο και πιο γρήγορα μέχρι να φτάσει τον χτύπο της καρδίας κάποιου άλλου, αγάπη είναι ακόμη και αυτόν που μισείς να τον κοιτάς στα μάτια και να του λες  σ’ αγαπώ. Αγάπη είναι να είσαι άνθρωπος και όχι τέρας. ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Βασίλης Λ.


Η ωραιότερη ελληνική λέξη είναι η λέξη «οικογένεια», γιατί αυτήν αγαπώ και λατρεύω πιο πολύ...
Άννα-Μαρία Ζ. 

Η ωραιότερη ελληνική λέξη είναι η λέξη «συναισθήματα». Είναι η αγαπημένη μου, διότι τα συναισθήματα  είναι  κάτι  που έχεις μέσα σου αλλά και κάτι χαρακτηριστικό για τον άλλο ή για εσένα. Επίσης μου αρέσει, επειδή χαρακτηρίζει και όλες τις άλλες  λέξεις που μου αρέσουν όπως αγάπη, χαρά, φίλια, ζωντάνια  αλλά δυστυχώς υπάρχουν και τα άλλα  όπως  θυμός, γκρίνια, στεναχώρια κτλ . Εμείς οι άνθρωποι πρέπει να  παλέψουμε για να μη μας κυριαρχούν αυτά τα συναισθήματα, αλλά να μας κυριαρχεί η αγάπη, η γαλήνη, η χαρά και η ζωντάνια. Για να νιώθουμε και  εμείς καλύτερα!
Ελεάννα  Κ.

Αποτέλεσμα εικόνας για φαντασια ρονταριΗ ωραιότερη ελληνική λέξη είναι η λέξη «φαντασία». Όλα  άρχισαν όταν ήμουν μικρή ήθελα πολύ να γράφω ιστορίες. Η έμπνευσή  μου  ήταν η  ίδια  μου  η  φαντασία. Δεν  ήξερα  πως  λέγεται  αυτό  που ταξίδευα, χαλάρωνα  και ονειρευόμουν  ταυτόχρονα. Όταν   ήρθε  η  ώρα  να  μάθω  αυτήν  την  λέξη  απλά  άφησα τον  εαυτό  μου  να  με  πάει  εκεί  που  ήθελα…
     Κατερίνα  Δ.

Η ωραιότερη ελληνική λέξη είναι η λέξη «άνθρωπος».
Λέξη περιπλανώμενη στην τέχνη, στη λογοτεχνία, στη σκέψη, στη δημιουργία… Μα τι είναι μαθές ο άνθρωπος;
Αποτέλεσμα εικόνας για σκεπτομενος ροντεν
Ο Καζαντζάκης τον είπε «ελεύθερο», ο Καμύ τον περιέγραψε σαν «ξένο», ο Ροντέν τον φιλοτέχνησε σαν «σκεπτόμενο», ο Οιδίπους τον «απαντά» ως λύση στο αίνιγμα της Σφίγγας και ο Σεφέρης τον αναζητά στη δική του απονομή.  
Άνθρωπος λοιπόν, μια σύνθετη λέξη. Εγώ προτιμώ να τον ερμηνεύω λανθασμένα ετυμολογικά από το άνω και το θρώσκω, που θα πει κοιτώ ψηλότερα, κοιτώ μπροστά.
Γιατί ο άνθρωπος, λέγεται άνθρωπος γιατί έχει μέσα του την «ανθρωπιά». Γιατί είναι αυτό το τελευταίο που θα πρέπει να υπηρετεί και να τιμά. 
Γιατί έτσι ανθίζουν οι αμυγδαλιές...
κύριος Κ. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου