Δευτέρα 30 Απριλίου 2018




Γιατί πέφτουμε;

Γιατί όταν πέφτουμε, μαθαίνουμε πώς να σηκωθούμε, πώς να στηριχτούμε στα πόδια σου και πότε να ζητάμε βοήθεια. Για αυτό πέφτουμε. Γιατί έτσι είναι η ζωή. Μια θα πέσεις, εκατό θα σηκωθείς.
Λέω Β.

Γιατί από τα λάθη μας μαθαίνουμε. Πέφτουμε για να σηκωθούμε.
Μαρία Κ.

Πέφτουμε επειδή έτσι είναι η ζωή και η καθημερινότητα. Μόνο που το πιο σημαντικό είναι πότε θα σηκωθείς, όχι το πότε θα πέσεις.
Ηλίας Κ.

Πέφτουμε για να μάθουμε. Γιατί για να μάθεις πρέπει να αποτύχεις. Γιατί όσο πιο πολύ πέφτουμε, τόσο πιο πολύ μαθαίνουμε. Έτσι πάμε μπροστά. Όταν πέφτουμε, πονάμε, σωματικά ή ψυχολογικά. Πέφτουμε για να μάθουμε.
Καλλιόπη Ζ.

Πέφτουμε για να μάθουμε πώς είναι η ζωή. Κάποιες φορές πέφτουμε για να μάθουμε ποιοι είμαστε. Γιατί ενώ νομίζουμε πώς ξέρουμε καλά ποιοι είμαστε, ίσως να έχουμε δει μόνο ποιοι είμαστε εξωτερικά. Αλλά  εσωτερικά;
Ελεάνα Κ.

Πέφτουμε για να μάθουμε να σηκωνόμαστε, για να μάθουμε να στεκόμαστε στα πόδια μας.
Μαρία-Θεολογία Α. & Ανδριανή Ν.

Πέφτουμε για να μάθουμε να στεκόμαστε στα πόδια μας, να αντέχουμε τις δυσκολίες της ζωής και να μη λυγίζουμε. Η λέξη «πέφτω» δεν είναι ντροπή, αλλά είναι ανθρώπινη και μέσα στη ζωή μας.
Στάθης Α.

Πέφτουμε για να μάθουμε από τα λάθη μας και να είμαστε δυνατοί με τον εαυτό μας στις δύσκολες στιγμές της ζωής μας.
Άντριου Κ.

Γιατί όταν κάποιος πάει να σε πειράξει, πρέπει να σταθείς γενναία. Γιατί έτσι μας μαθαίνει η ζωή.
Αντώνης Β.

Πέφτουμε για να σηκωθούμε. Για παράδειγμα, μια μέρα ένα παιδί στο ποδόσφαιρο έπεσε κάτω και χτύπησε. Τότε ο προπονητής του είπε «Πέσε, πέσε, αλλά θα σηκωθείς. Θα σηκωθείς με κλάματα, με θυμό, με γέλια, με χαρά. Αλλά θα μετράει που θα σηκωθείς».
Γιώργος Κ.

Πέφτουμε, αλλά ο εγωισμός μας δε μας αφήνει να το εκφράσουμε. Όμως, δεν πρέπει να κλεινόμαστε στο καβούκι μας. Πρέπει να αντιδράμε και όχι να κλαίμε. Και κάτι τελευταίο. Στον κόσμο μας υπάρχουν ευαίσθητοι άνθρωποι, για αυτό πρέπει εμπρός στο κακό και στο bullying να αντιδράμε. Γιατί έτσι η «μπαταρία» μας γεμίζει πλούτο!
Σάρα Α.

Για να μάθουμε να σηκωνόμαστε. Γιατί αν σηκωθούμε θα δούμε τον κόσμο γύρω μας. Το να πέφτουμε στη ζωή μας είναι σαν μια λακκούβα με ένα κενό. Λερωνόμαστε, αλλά το ξεπερνάμε. Γιατί αν σηκωθείς, θα είσαι πιο δυνατός, όλο και πιο δυνατός.
Ελευθερία Κ.

Στη ζωή μας πέφτουμε, αλλά σηκωνόμαστε. Γιατί αν δε σηκωθούμε, δε θα προχωρήσουμε. Η ζωή έχει τα καλά της και τα κακά της. Διότι, δεν πρέπει ποτέ να υποχωρούμε μπροστά στο πόνο. Μπορούμε απλά να αφήσουμε πίσω μας αυτά που μας πληγώνουν.
Βασίλης Λ.


Όταν χανόμαστε, χρησιμοποιούμε το GPS, προκειμένου να βρούμε το δρόμο μας. Πώς όμως μπορούμε να  επαναπροσδιορίσουμε το GPS του νου μας; Πώς μαζεύεις τα συντρίμμια μιας ζωής και τα κάνεις πλούτο και ομορφιά;  
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι στα Δελφικά παραγγέλματα μας είπαν  «Σεαυτὸν αἰδοῦ (Νὰ σέβεσαι τὸν ἑαυτό σου)» και «Άρχε σεαυτού (Να κυριαρχείς τον εαυτό σου)». Ο αρχαίος φιλόσοφος Επίκτητος σημείωσε ότι «Δεν πειράζουν τους ανθρώπους τα πράγματα, αλλά οι γνώμες που σχηματίζουν για τα πράγματα». 
Χμμ…Τα πράγματα είναι απλά. Σωπάτε, δε χανόμαστε, απλά πέφτουμε. Ευχή είναι να πέφτεις,  μόνο έτσι μαθαίνεις να ελπίζεις και να μην είσαι γέρος, αλλά γερός! Και ιδού το μεγάλο ερώτημα. Ποιος θέλεις να είσαι στις δύσκολες στιγμές σου;
κύριος Κ.

Για να πέσουμε σημαίνει ότι έχουμε αξία και πρέπει να τη δείξουμε. Η λέξη «πέφτω» είναι βαριά ή ανάλαφρη; Είναι ανάλαφρη, γιατί μπορείς να πετάξεις μακριά και να σηκωθείς όπως όλοι μας. Γιατί μπορούμε, τα πάντα μπορούμε. Η ζωή δεν είναι όλο χαρές ή όλο λύπες, είναι τα πάντα. Πέφτουμε ή μας ρίχνουν; Πολλοί θα προσπαθήσουν να μας μειώσουν, αλλά δε θα τους αφήσουμε. Γιατί η δύναμη είναι μέσα μας κι όχι έξω μας. Γιατί τα προβλήματα δε λύνονται με τη δύναμη τη σωματική, αλλά την ψυχική. Το γιατί είναι μέσα μας.
 Κατερίνα Δ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου